Μέλος της ομάδας του ruste, φανατικός του καφέ, υπεύθυνος στον τομέα του καφέ όσο αφορά την αρθογραφία του, τον εξοπλισμό του και τους οδηγούς για barista.
Ποιος Είμαι;
Ονομάζομαι Αλέξανδρος Μαρτάκης και είμαι ο ιδιοκτήτης του Ruste.gr το οποίο σχεδιάζει και εμπορεύεται χειροποίητες ποδιές για επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.
Πριν ακολουθήσω το πάθος μου για την επιχειρηματικότητα δημιουργώντας το ruste ακολούθησα ένα άλλο πάθος μου… τον καφέ!
Διαθέτω 8ετή εμπειρία, με εξειδίκευση σε barista, roasting και cupping, συγκεκριμένα εργάστηκα στο Accademia del Caffè Espresso για περίπου τέσσερα χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, για δύο από τα τέσσερα χρόνια, ανέλαβα τον ρόλο του εκπαιδευτή, εστιάζοντας σε διάφορες πτυχές του καφέ (roasting, cupping και sensory).
Κατά τη διάρκεια της περιόδου ως εκπαιδευτής στο Caffe Academia, απέκτησα βαθιά γνώση για την τεχνολογία και τις διαδικασίες που διακρίνουν την παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, με επιπλέον εξειδίκευση στην εκπαίδευση και τη μεταφορά γνώσης.
Στη συνέχεια, εργάστηκα στη La Marzocco η οποία εδρεύει στην Φλωρεντία της Ιταλίας για επιπλέον 4 χρόνια, αποκτώντας επιπλέον εμπειρία και γνώση στη βιομηχανία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη La Marzocco, Συνέβαλα στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για τα επαγγελματικά μηχανήματα εσπρέσο της La Marzocco, και απέκτησα ειδική κατάρτιση στην τεχνολογία και τις διαδικασίες ψησίματος.
Με αγάπη για τον καφέ και επιθυμία να μοιραστώ τις εκπαιδευτικές μου εμπειρίες, αφιερώνω μέρος του ελεύθερου χρόνου μου για τη δημιουργία αυτού του blog. Στόχος μου είναι να παρέχω στους αναγνώστες μια εμπεριστατωμένη και ενημερωτική πηγή για τον καφέ, καλύπτοντας κάθε πτυχή του με ακρίβεια και πάθος.
Γιατί Αυτό το Blog;
Ξεκίνησα αυτό το blog το 2024 με στόχο να δημιουργήσω μια ολοκληρωμένη πηγή γνώσεων για τον καφέ, ξεπερνώντας τα όρια μιας απλής συλλογής άρθρων. Πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου επιδιώκω να δημιουργώ πλήρεις και λεπτομερείς οδηγούς για κάθε πτυχή που σχετίζεται με τον καφέ: από την παρασκευή του, την ιστορία του, μέχρι τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ανακριβή και ημιτελή άρθρα, καθώς και διάφορες απόψεις που, στο τέλος, συχνά προκαλούν σύγχυση αντί να βοηθούν. Στόχος μου είναι να δημιουργήσω τον πλέον ολοκληρωμένο οδηγό γύρω από τον καφέ, καλύπτοντας κάθε λεπτομέρεια με ακρίβεια και εμπεριστατωμένη προσέγγιση.
Στην πορεία αυτού του blog, θα εξερευνήσουμε την παραγωγή καφέ από διάφορες περιοχές του κόσμου, εστιάζοντας στις διαφορετικές ποικιλίες καφέ, τις μεθόδους καλλιέργειας και τις επιπτώσεις του κλίματος στην ποιότητα του κόκκου. Επίσης, θα εξετάσουμε τις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ, από την κλασική εσπρέσο μέχρι τις νέες τάσεις όπως ο καφές φίλτρου και ο aeropress.
Επιπλέον, θα διερευνήσουμε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην παρασκευή του καφέ, εξηγώντας τη λειτουργία κάθε μηχανής και εργαλείου. Θα εξετάσουμε πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις ανάγκες σας και πώς να διατηρείτε τον εξοπλισμό σας για να απολαμβάνετε πάντα τον καλύτερο δυνατό καφέ.
Με αυτό τον τρόπο, το blog αυτό θα αποτελέσει έναν ολοκληρωμένο πηγαίο οδηγό για τους λάτρεις του καφέ που επιζητούν την ακρίβεια, τη γνώση και την εμπειρία στον κόσμο του καφέ.
Συμμετοχή στην Συζήτηση
Εκτιμώ τις σκέψεις και τις απόψεις των αναγνωστών μου. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω σχολίων ή ακόμα καλύτερα με μήνυμα στο info@ruste.gr